januar 16 2023 0Comment

EKJ skal være med til at skabe fremtidens Søborg Skole

EKJ får atter mulighed for at bringe sin mangeårige erfaring med skolebyggeri i spil, når vi sammen med et stærkt hold skal renovere og udvide Søborg Skole.

Hvordan opdaterer man en klassisk folkeskole, der har knap 100 år på bagen, og som skal stå helt skarpt anno 2025?

Den opgave får vi som rådgivende ingeniører fornøjelsen af at bidrage til. EKJ er nemlig en del af det team, der har vundet opgaven med at renovere, ombygge og udvide Søborg Skole for Gladsaxe Kommune.

Nye, moderne læringsmiljøer

Søborg Skole er en klassisk folkeskole i røde tegl fra 1926, der løbende er blevet udvidet i takt med, at der er kommet flere elever til.

Skolen består således at bygninger fra forskellige epoker, og opgaven er at modernisere og binde de forskellige bygninger sammen samtidig med, at skolen udvides.

Gladsaxe Kommune har stærkt fokus på at udnytte ombygningen til at skabe nye, inspirerende læringsmiljøer. Eksempelvis får skolen med ombygningen et nyt fælles ”hjerterum”, som kan samle hele skolen omkring en stor amfitrappe. Derudover får hvert skoletrin et åbent læringsmiljø, der giver andre muligheder end de traditionelle klasselokaler.

Skolen åbner mere op

Udover nye læringsmiljøer vil den gennemgribende ombygning have fokus på at energioptimere skolen og skabe et godt indeklima, gode arbejdsforhold for personalet og sunde, opdaterede bygninger.

Skolen vil også blive åbnet mere op mod omgivelserne – blandt andet med vinduer i dobbelt størrelse.

EKJ kommer til at varetage alle ingeniørydelser på projekter. Vi samarbejder med Gade & Mortensen på akustik og Safedesign på brand.


Fakta

  • EKJ har sammen med Elindo Enterprise, Wicotec Kirkebjerg, ERIK arkitekter og OPLAND Landskabsarkitekter vundet opgaven med at renovere, ombygge og tilbygge Søborg Skole.
  • Projektet starter op i 2023 og skolen ventes at stå klar i 2025.
  • Skolen går efter en DGNB sølv-certificering.
  • EKJ kommer til at varetage alle ingeniørydelser på projekter. Vi samarbejder med Gade & Mortensen på akustik og Safedesign på brand.