marts 08 2021 0Comment

Vores rådgivning skal gøre en forskel

Af: Henrik Juul Sørensen, adm. direktør EKJ Rådgivende ingeniører

I 2021 runder EKJ en milepæl, og vi er både stolte og glade for at kunne fortælle, at virksomheden fylder 60 år i marts 2021. Det fejrer vi bl.a. ved at udgive podcasten ”Kvalitet gennem Engagement”, der tager os med tilbage i tiden for at genbesøge nogle af de vendepunkter og projekter, der har gjort EKJ til den virksomhed, som vi er i dag. Der er sket meget, siden Erik K. Jørgensen startede virksomheden i 1961 med de grundlæggende værdier at bygge virksomheden op omkring et stærkt fagligt fundament og en kompromisløs tilgang til kvalitet. Ånden lever fortsat og bliver videreført gennem vores engagerede medarbejdere, der hver dag arbejder med vores kunders udfordrende projekter i ind- og udland.

Det handler om værdiskabelse

I EKJ sætter vi baren og ambitionerne højt. For vi ved, at det giver en større værdiskabelse og tilfredshed hos vores kunder, som derfor oftest vender tilbage, når der skal løses nye og spændende udfordringer. EKJ er på den måde en fantastisk virksomhed, som på trods af den moderate størrelse aldrig har været bange for at kaste sig ud i både store og ofte også meget komplicerede bygge- og anlægsprojekter.

Det er nok de færreste, der ikke har hørt om Bella Center, Terminal 3 i Københavns Lufthavn og Metro Cityringen, men det er måske ikke alle, som ved, at EKJ har været dybt involveret i ingeniørarbejdet på både anlægs-, miljø og byggeriområdet på disse ikoniske projekter.

EKJ har også gennem tiden sikret, at mange studerende kunne nyde godt af moderne undervisningsfaciliteter og byggerier med Københavns Universitet, DTU og SDU som eksempler. Senest er Københavns Universitet på Amager, KUA 2+3 blevet indviet og omkranset af den smukke og præmierede Karen Blixens Plads.

Gennem tiden er EKJ vokset betydeligt og er blevet en landsdækkende rådgivende virksomhed, hvor nye markante projekter som f.eks. Nyt Sundhedsfagligt Fakultet i Odense og Budolfi Plads er kommet til. Vi ser os selv som en samlet virksomhed, hvor vi opnår fordele ved at hjælpe hinanden til både kundens og projektets bedste. Det giver et bedre samarbejde og commitment i vores projektteams og en større agilitet, når forskellige behov for ændringer dukker op undervejs.

Klimaaftrykket fylder mere i projekterne

Den grønne dagsorden og øgede krav til at kunne certificere projekter til forskellige bæredygtighedsniveauer er gennem de senere år blevet mere tungtvejende og vigtige integrerede elementer i EKJ’s projekter.

Der er ingen tvivl om, at fremtidens infrastruktur, forsyning og byggeri vil efterspørge endnu flere bæredygtige teknologier, kombineret med en øget teknologisk automatisering og digitalisering af rådgivningsløsningerne. Vi er i øjeblikket i fuld gang med at omstille til både de nye digitale og bæredygtige projektløsninger samt nye organisations- og samarbejdsformer, som skal bringe os styrket ind i fremtiden.

Vi tror på, at denne udvikling bedst faciliteres gennem samskabelse med kunder og samarbejdspartnere. Vi vil derfor gerne takke alle, som har medvirket til EKJ’s udvikling gennem de første 60 år. Vores ambitioner med fortsat at udvikle virksomheden er store, og vi glæder os til at tage fat på fremtiden sammen med jer.

OM EKJ Rådgivende ingeniører

  • EKJ vil som værdiskabende teknisk rådgiver bistå vores kunder i forbindelse med planlægning, projektering, opfølgning og ledelse inden for anlæg, miljø og byggeri.
  • Vi vil medvirke til at skabe bæredygtige og helhedsorienterede rammer for mennesker, hvor de arbejder, bor eller transporteres.
  • EKJ beskæftiger ca. 240 medarbejdere, som er fordelt på kontorer over hele landet. Vi har to datterselskaber i Danmark samt et i Bulgarien. Firmaet ejes af EKJ Fonden og en gruppe medarbejdere.