november 30 2023 0Comment

Nyt Mærsk Mc-Kinney Institut indviet

EKJ har igennem de sidste tre år arbejdet for at gøre den ambitiøse udvidelse af Mærsk Mc-Kinney Møller Instituttet på SDU til virkelighed.

EKJ har rådgivet SDU og Bygningsstyrelsen i opførelsen af den spektakulære bygning, der netop er blevet officielt indviet, som en del af Mærsk Mc-Kinney Møller Institutter på SDU.

Den 4.500 m2 nye tilbygning skal sikre ekstra plads til, at både forskere og studerende kan udklække fremtidens opfindelser indenfor robotteknologi, kunstig intelligens og droner.

Bygningens kerne består af et kreativt område – Dream Lab – der er åbent hele vejen op til taget, og som giver de studerende god plads til at arbejde med deres projekter. Derudover rummer bygningen værksteder, grupperum, møderum, kontorer og fællesarealer, der med gangbro og forbindelsesgange under terræn er koblet til resten af SDU.

EKJ har bl.a. stået for miljørådgivning, projekteret og udbudt alle ingeniørarbejder, og rådgivet Bygningsstyrelsen og SDU i deres ønske om at opføre et bæredygtigt byggeri, der kan opnå en DGNB-guld certificering.

Byggeriet er opført i tæt samarbejde med totalrådgiver Cubo Arkitekter og det resterende team, som består af etos ingeniører, Kristine Jensens Tegnestue og DETBLÅ. TC Anlæg har varetaget hovedentreprisen. A.P. Møller Fonden har støttet projektet med en generøs donation på 100 mio. kr.

Læs mere om tankerne bag bygningen her.

Tak til Bygningsstyrelsen og SDU for lån af billeder