juli 28 2020 0Comment

Derfor giver det mening at bygge i træ

Siden 1800-tallet har træ været brugt i byggeriet – ikke mindst i de bærende konstruktioner. Vi har spurgt EKJ’s brandrådgiver Bertel Kjeldsen om fordelen ved at bruge træ i en konstruktion fremfor fx et mere udbredt materiale som stål. Det handler selvfølgelig om, at træ er et grønnere valg, men det handler faktisk også om sikkerhed, hvis en brand skulle opstå. Træ er nemlig et materiale, der er lettere at aflæse, hvis en brand skulle opstå.

“Alting vil svigte på et tidspunkt under en brand – det gør stål og beton også. Så kan man tale om, hvornår det svigter og hvordan. Jeg har tidligere i min karriere arbejdet som brandmand og kan derfor også fortælle, at træmaterialet – set fra brandmandens perspektiv – er et materiale, der er lettere end både stål og beton at aflæse, hvis det brænder. Materialet kan overvåges løbende, inden det bryder sammen, hvor stål og beton har tendens til at bryde sammen helt uden varsel under brand. Et aspekt, som vi desværre for sjældent taler om og vægter i vores materialevalg,” fortæller Bertel Kjeldsen.

Læs mere om træ i byggeriet her og tag endelig fat i os, hvis du har brug for brandrådgivning eller hjælp til materialevalget på jeres byggeprojekt.