EKJ er en del af rådgiverholdet, der har vundet arkitektkonkurrencen om udviklingen af Odense indre havn.
Odenses havneområde skal revitaliseres, så området bliver en sammenhængende og levevenlig bydel til gavn for beboere, besøgende, foreninger og virksomheder. Og vi er stolte af at kunne fortælle, at EKJ som en del af team Vandkunsten/SLA netop har vundet opgaven som en af de rådgivere, der skal hjælpe Odense Havn, Odense Kommune og entreprenør- og byudviklingsvirksomheden A. Enggaard med at gøre de gode visioner for området til virkelighed.
Se omtalen i Licitationen.
Vinderforslaget vil nu blive bearbejdet yderligere, og borgere og grundejere i bydelen skal også inddrages. Siden skal planerne vendes en gang til mellem A. Enggaard, Odense Kommune og Odense Havn. og inden den første spade kan gå i jorden, skal der udarbejdes en lokalplan for området.
“Vi er meget stolte af at være med på opgaven og glæder os til at komme i gang. Planerne er stadig under udvikling, men vi er bl.a. kommet med forslag til, hvordan de ikoniske siloer FAF-Siloen og Makrellen kan transformeres om til nye formål, ligesom vi forventer at komme til at arbejde med statik, miljøopgaver, tilgængelighed og forsyning samt ikke mindst den vigtige klimasikring af området,” siger Finn Oemig, fagchef og biolog i Miljø, Vej og Klima i EKJ.
Bedømmelseskomitéen har bestået at repræsentanter for partnerskabet bag udviklingen af Odense indre havn samt to fagdommere udpeget af Akademisk Arkitektforening. Odense Kommune og Odense Havn har været repræsenteret i bedømmelseskomiteen med taleret, men uden stemmeret. Bedømmelseskomitéen udtaler:
“Forslaget Odense Havneby udmærker sig ved at være et gennemarbejdet, solidt og spændende forslag, som danner et optimalt udgangspunkt for det videre arbejde med bydelsudviklingsplanen for Odense indre havn. Forslaget har en meget fin balance mellem det strategiske niveau og det fysiske helhedsgreb. Det betyder, at parterne bag udviklingen med dette forslag i hånden kan tage udgangspunkt i det fysiske helhedsgreb og de foreslåede strategier og bearbejde, kvalificere og tilpasse dem i processen frem mod en endelig bydelsudviklingsplan.”
Fakta
- De tre tværfaglige arkitekthold, der har deltaget i konkurrencen er: EFFEKT og Tredje Natur med LYTT, SWECO og BRIQ Group. Andet hold er Vandkunsten og SLA med Cushman & Wakefield/RED, Mogens A. Morgen, EKJ Rådgivende Ingeniører og Valentin Trafikplanlægning og det sidste hold bestod af Henning Larsen og ADEPT med Rambøll, PlanScape, ORCA og Vida Local.
- De tre hold afleverede deres forslag tilbage i december 2022, og siden har en bedømmelseskomité vurderet de omfangsrige forslag.
- Bedømmelseskomitéen har bestået af repræsentanter for partnerskabet bag udviklingen af Odense indre havn. Partnerskabet består af A. Enggaard A/S, Odense Kommune og Odense Havn A/S. Odense Kommune og Odense Havn har været repræsenteret i bedømmelseskomiteen med taleret, men uden stemmeret.
- Vinderforslaget vil nu blive bearbejdet yderligere, og borgere og grundejere i bydelen skal også inddrages. Siden skal planerne vendes en gang til mellem A. Enggaard, Odense Kommune og Odense Havn. Inden den første spade kan gå i jorden, skal der udarbejdes byggeretsgivende lokalplaner.
- De tre konkurrenceforslag bliver udstillet i en pavillon på Byens Ø, hvor det hen over sommeren vil være muligt at studere dem og få en snak med en medarbejder fra A. Enggaard.