februar 05 2019 0Comment
Ny ambassade i New Delhi

Ny ambassade i New Delhi er indviet

Ny ambassade i New Delhi er indviet
I 2010 udskrev Udenrigsministeriet en arkitektkonkurrence om opførelsen af en ny ambassade i New Delhi. Konkurrencen blev vundet af Vilhelm Lauritzen Arkitekter i samarbejde med V.V. Architects Pvt. Ltd. og EKJ Rådgivende Ingeniører AS.

EKJ har efterfølgende i samarbejde med Hollingsworth Pack ApS varetaget projekt- og byggeledelsen i forbindelse med opførelse af ambassadekomplekset.

Med bygningen er der tilstræbt et tidløst design i form af arkitektonisk enkelthed, der på værdig vis repræsenterer Danmark og dansk design. Bygningen har således et let og intuitivt udtryk, der er baseret på den klassiske danske modernisme. Ambassaden er hvid, imødekommende og gennem hele bygningsværket, fornemmer man det nordiske lys, luften og de rene linjer.

Ambassaden består af to vinklede længer i tre etager forbundet med tre forbindelsesgange, der danner to indre gårdrum. Bygningen er bundet sammen af en facade, der løber som et bånd omkring bygningerne og tilfører en visuel helhed til det samlede anlæg. I kontrast til ambassadebygningens geometri ligger personaleboliger i en stribe toetagers kubiske rækkehuse på grundens sydlige del.

EKJ’s ydelser

Byggeriet har været knap ni år undervejs, og er den første nye ambassade for Udenrigsministeriet i en årrække. Byggeriet vil huse den danske ambassade, den islandske ambassade samt en visumafdeling. Derudover vil bygningen indeholde en inkubatorfløj, der skal hjælpe danske virksomheder ud på det indiske marked.

EKJ har leveret byggeledelse på opførelse af den nye ambassade i New Delhi. Projektet har haft stort fokus på sikkerhed, hvor der bl.a. er opført sikkerhedsmur omkring alle bygninger og sikkerhedsglas i alle facader. Desuden har samarbejdet med lokale rådgivere, entreprenører og myndigheder krævet et stort fokus og forståelse for forskellighed i kultur og byggeskikke.

Ambassadebyggeriet er på 2.585 m2 fordelt på fire plan samt boliger på 717 m2 fordelt på fire toplans-lejligheder – grundarealet er i alt 5.000 m2.