april 07 2017 0Comment

EKJ er videre i konkurrencen om nyt vandkulturhus

EKJ er videre i konkurrencen om nyt vandkulturhus, da Københavns Kommune netop har offentliggjort navnene på fem teams. De skal konkurrere om at slå stregerne til et 5.000 m2 vandkulturhus, en promenade og et havnebad på Papirøen i København.

Det bliver et stærkt felt af danske og udenlandske aktører, der skal dyste om det spændende projekt. Der er ingen tvivl om, at der bliver kamp til stregen. EKJ er i samarbejde med Aart Architects blandt de udvalgte teams, hvilket vi både er stolte og glade for.

Københavns Kommune og Nordea-Fonden har i udvælgelsen lagt vægt på ansøgernes erfaring og kompetencer inden for udførelse af projekter med lignende karakter og kompleksitet. Herunder er der lagt særlig vægt på erfaringer med svømmebadsbyggeri og referencer til nytænkende projekter. Integrationen af vand, offentlig adgang og markant beliggenhed har været en del af det arkitektoniske hovedgreb.

Det kommende vandkulturhus bliver placeret ved vandkanten på Papirøen, og vil kombinere et indendørs svømmebad med foreningsfaciliteter og et havnebad. Vandkulturhuset skal have en klar kunstnerisk idé, hvor både aktiviteter, funktioner, design og det arkitektoniske udtryk bidrager til oplevelse af vand, havn og byrum.