Praktikforløb i EKJ

Camilla Hylleberg Photography

Hos EKJ har du mulighed for at komme i praktikforløb som en del af din videregående uddannelse.

Som praktikant hos EKJ får du en praktikplads fuld af udfordringer. Du kommer i selskab med engagerede medarbejdere i en rådgivervirksomhed, der bygger på service, troværdighed og kompetence. Vi tilbyder en alsidig praktikperiode med fagligt såvel som personligt udfordrende arbejdsopgaver.

Vi tilrettelægger dit praktikforløb i tæt samarbejde med dig  – med afsæt i dine ønsker og vores behov.

Gennem dit praktikforløb kommer du til at indgå i et stærkt fagligt og socialt fællesskab, og som en naturlig del af vores faste teams. Som praktikant vil du få afprøvet dine kompetencer på virkelige projekter, og få et indtryk af, hvad det vil sige at arbejde som rådgivende ingeniør.

Vi ansætter praktikanter to gange årligt – i årets to første måneder samt i juli/august, så send os gerne en kort ansøgning vedlagt dine eksamenspapirer. Fortæl i din ansøgning, hvorfor du gerne vil i praktik hos EKJ. Fortæl ligeledes inden for hvilket område af ingeniørfaget, du kunne tænke dig at arbejde med.

Opret din profil i vores jobagent

Historier fra vores praktikanter

IMG_2838-ny

Naja Mønster Schlüter

Vi har haft fornøjelsen af at have Naja som praktikant i vores afdeling Project Management.

”Inden mit praktikforløb havde jeg en idé om, at jeg gerne vil være projektleder på længere sigt. Af personlig interesse valgte jeg at søge praktik i projektledelse inden for byggeri. Her faldt jeg over EKJ, og jeg har i samarbejde med dem skræddersyet og tilrettelagt mit praktikforløb helt efter mine ønsker, præferencer og kompetencer. Fordi min uddannelse ikke er indenfor byggeri, havde jeg en bekymring for, om mine kompetencer mon kunne matche byggebranchen. Men mine bekymringer er blevet bragt til skamme, for jeg blev hurtigt tilknyttet nogle spændende projekter, hvor jeg har fået lov til at prøve kræfter med alt fra projektstyring, økonomistyring, deltagelse i byggemøder samt besøg på byggeplads. Det har været superspændende og lærerigt. Noget særligt ved EKJ er, at de sætter en ære i at uddanne deres praktikanter, og jeg har følt, at der er blevet taget godt hånd om mig fra første dag. Jeg er blevet mødt i øjenhøjde og kan få sparring fra kollegaer, når jeg har brug for det. Praktikforløbet hos EKJ har gjort, at jeg nu er afklaret med, hvad jeg vil, når jeg er færdiguddannet ingeniør. Projektledelse og byggebranchen har fortsat min store interesse, og jeg ser mig selv fortsætte inden for dette felt.”

Naja Mønster Schlüter læser til proces- og innovationsingeniør på DTU

Praktikforløb i EKJ

Jasper Cotto Hansen

Jasper har de seneste tre måneder været praktikant i EKJ’s Konstruktionsafdeling.

Hos EKJ lægger vi stor vægt på at kunne inspirere vores praktikanter og give dem et lærerigt og udfordrende praktikforløb.
Når Jasper afslutter sin praktik hos EKJ, skal han tilbage til DTU for at færdiggøre sin uddannelse som diplomingeniør inden for byggeri og infrastruktur. Vi har spurgt Jasper, hvilke tre ting han vil vil fremhæve ved sit praktikforløb hos EKJ.

Som praktikant i EKJs konstruktionsafdeling er jeg blevet udfordret på et højt og alsidigt niveau. Jeg har arbejdet med projektering af både større- og mindre konstruktioner, og har i den forbindelse styrket mine færdigheder inden for bl.a. statik og FE-programmer.

I EKJ er mit arbejde blevet mødt i øjenhøjde, og jeg har fået lov til at udføre vanskelige opgaver under kyndig vejledning. Det er rart at mærke, at man er en del af produktionen, og ikke får ”ligegyldige opgaver” som praktikant.

Selvom jeg har siddet som rådgiver, har jeg ikke siddet bag en skærm hver dag. Jeg har været ude (alene og med vejleder) på besigtigelser. Dette har givet mig en bedre forståelse for, hvordan man skal indtænke de udførende folk i de opgaver, man projekterer som rådgiver.