Mød os

Mød Mai Teofelius, DGNB-Rådgiver og ingeniør i VVS-afdelingen

Mai drømmer om at bidrage til de metoder, der sikrer os endnu mere bæredygtigt byggeri i fremtiden. Derudover er hun forsanger i EKJ’s band og en stor tilhænger af Roskilde Festival og dårlige onkel-jokes.

“Jeg kan godt lide ingeniørkulturen, hvor man sætter en ære i at tænke logisk og fornuftigt – og vinde over udfordringerne. Dem er der masser af på det bæredygtige område, hvor der er mange måder at gøre tingene på, og hvor det drejer sig om at finde de bedste løsninger og gøre noget ret diffust meget målbart.”

Mød Lars Bundgaard, leder i konstruktionsafdelingen i København

Spændende opgaver har holdt Lars Bundgaard i EKJ siden 1988. Her har Lars bl.a. været med til at bygge lufthavnens Terminal 3 og næsten 5.000 hotelværelser i København og Aarhus.

“Mens andre har skiftet firma, er jeg blevet samme sted, og så alligevel ikke. For EKJ har været igennem en rivende udvikling og har været megagode til at lande nogle spændende opgaver. Jeg var medarbejder nr. 38, og i dag er vi mere end 250 ansatte, og der er kommet elafdeling, miljøafdeling og meget mere til. På den måde er mine muligheder hele tiden blevet udvidet, fordi EKJ har udviklet sig som virksomhed.”

Mød Henrik Juul Sørensen, adm. direktør

Som leder skal man skabe følgeskab frem for at udstikke ordrer. Det mener Henrik Juul Sørensen, der lader sig inspirere af både tango og tidligere Oticon-chef Lars Kolind, når han sætter kursen for EKJ.

“Medarbejdere og ledere må ikke være i tvivl om, at man som direktør har deres ryg, hvis de skulle komme i knibe på den ene eller anden måde. Jeg bryder mig ikke så meget om travlhed ved håndvasken ”when the shit hits the fan”. Heldigvis er det en nøgleværdi hos EKJ, at vi ikke efterlader hverken kunder eller medarbejdere på perronen, men at vi hjælper med at få løst problemerne i de projekter, som vi er involveret i.”

Mød Rasmus Gross Jacobsen, konstruktionsingeniør på lokalkontoret i Odense

Rasmus har fra barnsben hjulpet med at renovere og bygge på sine forældres gamle gård, sætter en ære i det gode samarbejde og drømmer om at renovere de gamle bygninger på Siloøen i Odense Inderhavn.

“Man kan ikke komme i mål med et byggeri alene – det er en fælles indsats med bl.a. bygherren, arkitekten og entreprenøren. Der er mange, der ser det som en hurdle at skulle arbejde sammen med de andre fagområder, men jeg synes, at det er fedt, når man bidrager til samarbejdet og gør det tidligt i projektet, så man kan være med til at skabe nogle bedre projekter. Så kan det være nybyggeri eller renovering – jeg tror på, at alle typer af projekter kan være sjove, så længe man har et godt samarbejde.”

Mød Natalia Borch Nielsen, vejingeniør og projektleder på hovedkontoret i København

Natalia Borch Nielsen har været hos EKJ siden 2012 og har bl.a. været med til at styre Cityringen godt i mål. Derudover står hun i spidsen for personaleforeningen og er vild med strik og reality.

“Jeg var en kort periode ude og snuse til et andet job, men har ellers været hos EKJ i sammenlagt 11 år, og det var helt klart det sociale, der trak mig tilbage. EKJ er bare et rart sted at være, og så er virksomheden stor nok til, at der sker en masse, men samtidig ikke så stor, at man mister forbindelsen til sine kolleger.”

Mød Finn Oemig, miljøbiolog og fagchef i Miljø, Vej og Klima

Finn Oemig er manden, der startede EKJ’s miljøafdeling op i 1989. Dengang stak han gevaldigt ud i mængden af ingeniører, men i dag er såvel opgaverne som antallet af miljøfaglige kolleger vokset.

“I dag er miljøafdelingen en stor afdeling med over 20 ansatte, der rummer både geologer, kemikere, geografer og biologer som mig. Og man kan jo ikke bygge et hus uden skulle forholde sig til, hvordan man skal håndtere regnvandet, og hvordan byggeriet vil påvirke omgivelserne. Så på den måde har EKJ også udviklet sig fra at være en ren ingeniørvirksomhed til en vidensvirksomhed, fordi vi rådgiver indenfor så mange felter.”