august 30 2019 0Comment

Første spadestik til nyt naturhistorisk museum

Onsdag den 28. august blev en vigtig milepæl nået ved første spadestik til nyt Naturhistorisk Museum

Med den nye bygning samles Zoologisk Museum, Geologisk Museum og Botanisk Have i ét museum i international topklasse. Museet indrettes i nye underjordiske udstillingsrum og i en nybygget sal i Sølvtorvskompleksets gård. Museet bliver ca. 30.000 m2, heraf ca. halvdelen i eksisterende bygninger.

Milepælen blev markeret med taler fra overborgmester Frank Jensen, rektor ved Københavns Universitet, Henrik C. Wegener, bestyrelsesformand Jens Kann-Rasmussen samt museumsdirektør Peter C. Kjærgaard, Statens Naturhistoriske Museum.

Det nye Statens Naturhistoriske Museum og dets placering i en af Københavns gamle haver, Botanisk Have, bliver et spændende museum med nye udstillinger og en ny seværdighed i byen.

”Kulturelle oplevelser øger livskvaliteten for københavnerne og for besøgende. De københavnske museer har over 3 mio. besøgende om året,” sagde Frank Jensen, overborgmester i Københavns Kommune, der glædede sig over, at det nye museum i Botanisk Have indskriver sig i rækken af byens grønne oaser.

Museumsbyggeriet er finansieret af donationer fra VILLUM FONDEN, Novo Nordisk Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond og Det Obelske Familiefond samt af Københavns Universitet og Staten.

Museet er tegnet af Lundgaard Og Tranberg Arkitekter og arkitekt Claus Pryds med EKJ rådgivende ingeniører as som underrådgiver.

Den samlede budgetramme for projektet er cirka 1,2 mia.kr.

Det nye museum forventes at være færdigbygget og åbne for publikum ultimo 2023.