november 29 2017 0Comment

EKJ vinder skoleprojekt i Rødekro

EKJ vinder skoleprojekt i Rødekro Aabenraa Kommune har offentliggjort vinderne af konkurrencen om ud- og ombygning af Hærvejsskolen og Børnehuset Fladhøj i Rødekro.

Efter års tilløb kan Hærvejsskolen i foråret 2019 tage en større udvidelse i brug på Skovbrynet i Rødekro. Projektet omhandler ud- og ombygning af Hærvejsskolen og Børnehuset Fladhøj i Aabenraa Kommune. Det samlede byggeri løber op i 108 mio. kr. og udføres i totalentreprise af et konsortium bestående af Chr. Johannsen A/S og Ommen & Møller A/S. Her fungerer Blaavand & Hansson, Mangor & Nagel samt EKJ som rådgivere.

Entreprisen er vundet i konkurrence med tre andre teams, hvor vinderprojektet er det, som samlet set har løst opgaven om at få integreret skole og daginstitution bedst ud fra de valgte bedømmelseskriterier – funktionalitet og disponering samt arkitektur. Skolebyggeriet har et bruttoareal på 6.707 kvadratmeter, mens børnehuset er 1.440 kvadratmeter – i alt 8.150 m2.

Udgangspunktet for ud- og ombygning af skolen er at skabe en naturlig sammenhængskraft mellem den eksisterende skole og den nye skoleudbygning. Den nye skoleudbygning er udformet i to etager som er indpasset med de omkringliggende bygninger. Der bliver desuden bygget en multihal, som vil kunne deles i to selvstændige funktioner. Skolens hjerterum bliver den nye administrationsbygning og indgangsområde, hvorfra man nemt kan bevæge sig ud til skolens øvrige klasselokaler og fællesområder.

EKJ’s ydelser er projektering af alle ingeniørfag herunder konstruktioner, VVS, ventilation, el og CTS. Derudover varetager EKJ commissioning processen.