november 07 2022 0Comment

EKJ vinder rammeaftale med KU – igen

Stærkt teamwork med fokus på bæredygtighed har sikret, at EKJ igen skal rådgive KU om udviklingen af de smukke, gamle universitetsbygninger sammen med Rørbæk & Møller Arkitekter. 

EKJ har genvundet rammeaftalen om at vedligeholde, restaurere, ombygge og i mindre omfang nybygge Københavns Universitets Søndre- og City Campus. Rammeaftalen løber de næste 2 år med mulighed for forlængelse 2 x 1år.

”Vi er enormt glade for, at vi får lov til at fortsætte det ærefyldte arbejde med at vedligeholde og udvikle Københavns Universitet. Og så er det et ekstra plus, at det atter er sammen med vores gode samarbejdspartner Rørbæk & Møller Arkitekter, som vi kender rigtig godt fra mange forskellige projekter,” lyder det fra forretningschef hos EKJ, Kim Ingvorsen.

EKJ havde fra 2018-2021 en tilsvarende rammeaftale med KU, så det er særdeles velkendte universitetsbygninger, som EKJ skal rådgive om fremadrettet.

Stort fokus på bæredygtighed

En tungtvejende del af konkurrencen gik ud på, at de rådgivende virksomheder skulle give deres bud på, hvordan de i samarbejde med KU ville gribe en ombygning an, hvor bygningen stadig skulle være i brug – samt indtænkte bæredygtighed i arbejdet.

”Jeg er stolt over, at EKJ vinder en konkurrence, hvor bæredygtighed er et afgørende parameter. Med vores mangeårige fokus på at sikre kvalitet i løsningerne har vi solid erfaring med at tænke i holdbarhed og materialers levetid. Lagt sammen med vores store erfaring med at energioptimere gamle bygninger er jeg overbevist om, at vi kommer til at gøre en positiv forskel for KU igennem den her rammeaftale,” siger Kim Ingvorsen.

 

Fakta: Rammeaftale med KU om Søndre Campus & City Campus
  • Der er tale om en toårig rammeaftale, der løber fra 1. november 2022 til 31. oktober 2024. Der er mulighed for, at aftalen forlænges 2 x 1 år.
  • Området dækker næsten 350.000 m2, og omfatter:
    Det Juridiske Fakultet, Det Teologiske Fakultet, Det Humanistiske Fakultet, Det Samfundsvidenskabelige Fakultet og Fællesadministrationen.
  • EKJ har vundet rammeaftalen på ingeniørydelserne, mens Rørbæk & Møller Arkitekter har vundet den tilsvarende arkitektkonkurrence på samme område.

Vi er enormt glade for, at vi får lov til at fortsætte det ærefyldte arbejde med at vedligeholde og udvikle Københavns Universitet. Og så er det et ekstra plus, at det atter er sammen med vores gode samarbejdspartner Rørbæk & Møller Arkitekter,”

Kim Ingvorsen, forretningschef i EKJ