juli 02 2021 0Comment

Stor rådgivningsopgave for Nationalbanken

Danmarks Nationalbank har netop valgt det rådgiverhold, der frem til 2028 skal være med til at planlægge renoveringen, restaureringen og moderniseringen af det ikoniske hovedsæde.

Teamet med EKJ Rådgivende Ingeniører og Rørbæk og Møller Arkitekter i spidsen var det hold, “der har det bedste forhold mellem pris og kvalitet.”

Ove Arup & Partners Danmark, Varmings Tegnestue, Geo, DBI, Lytt Architecture og Teknologisk Institut er også med på vinderholdet.

Parterne har aflagt ”musketer ed”

Nationalbanken har vurderet tilbuddene ud fra de fire kriterier: Pris, samarbejde, nøglepersoner og organisation. Desuden fremhæves vinderholdets ”musketer ed”, hvor aftalen er, at tab og overskud deles indbyrdes, så projektet kan bevare fremdriften og have fokus på kvaliteten.

Jon Thisted Simonsen, projektchef hos EKJ Rådgivende Ingeniører skal sammen med Nicolai Overgaard fra Rørbæk og Møller Arkitekter stå i spidsen for rådgiveropgaven. 

“Vi er selvfølgelig helt afsindigt stolte af at vinde, og det er et ikonisk projekt. Det er vores største projekt til dato sammen med hele holdet, så det er stort,” siger Jon Thisted Simonsen, der også glæder sig over, at Nationalbanken lægger op til en samarbejdsform med en høj grad af dialog og samarbejde mellem bygherre og rådgiver.

En bygning der giver kuldegys

Det bliver uden tvivl en opgave med mange faglige udfordringer og ambitionen er at bevare den ”kuldegysende fornemmelse,” som mange får, når de betragter den ikoniske bygning.  

”Arkitektstuderende fra hele verden rejser hertil for at studere bygningen. Den har en helt særlig aura omkring sig, og så er det en fantastisk reference for os som rådgivere at få, og det er vi samtidigt også ydmyge over at få mulighed for,” siger han.

Nationalbankens bygning på Havnegade 5 i København er tegnet af arkitekten Arne Jacobsen og opført i årene 1965-1978. I 2009 blev den ikoniske bygning fredet af Slots- og Kulturstyrelsen, og det kræver en særlig nænsomhed i processen, som parterne har stor erfaring med.

Den samlede anlægsramme for projektet er på omkring 1,5 mia. kr., hvoraf totalrådgiveropgaven løber op i 130 mio. kr. Læs artikel i Licitationen her: