Efter branden på Frihedsmuseet tilbage i 2013 er museet blevet genopbygget, men med et helt nyt arkitektonisk udtryk. Udstillingsarealet er en underjordisk sal, blottet for naturligt lysindfald, hvilket skaber de perfekte rammer for formidlingen af Danmarks Frihedskamp. Selve museet i gadeplan er begrænset til en forholdsvis beskeden hovedbygning med reception, butik og café, i alt 1.900 kvm.
En af de centrale historier Frihedsmuseet gerne vil formidle, er fortællingen om modstandskampens to dimensioner – den åbne, synlige hverdag og den underjordiske, usynlige. For mange er netop den farefyldte og skjulte kamp mod den tyske besættelsesmagt definitionen på den danske modstandsbevægelse, og den oplevelse understøttes til fulde, når de besøgende tager turen ned i den stemningsfyldte og dramatiske underetage.
På grund af et højtliggende grundvandsspejl udføres gulve og vægge som vandtætte dobbeltkonstruktioner med indskudsdræn.
Nedre konstruktive gulv udføres som dobbeltarmeret betonplade forankret for vandtryk med jordankre. Som primært tætnende væg rammes en permanent spunsvæg forankret med midlertidige jordankre. På den indvendige side af spunsen påstøbes en armeret forsatsvæg i beton med isodræn.
Projektet blev nomineret til Årets Arne og vandt prisen Årets Byggeri for udførelsen. Læs mere her