Nyt Frihedsmuseum

Efter branden på Frihedsmuseet tilbage i 2013 bliver museet nu genopbygget, men med et helt nyt arkitektonisk udtryk. Udstillingsarealet er en underjordisk sal, blottet for naturligt lysindfald, hvilket skaber de perfekte rammer for formidlingen af Danmarks Frihedskamp. Selve museet i gadeplan er begrænset til en forholdsvis beskeden hovedbygning med reception, butik og café, i alt 1.900 m².

En af de centrale historier Frihedsmuseet gerne vil formidle, er fortællingen om modstandskampens to dimensioner – den åbne, synlige hverdag og den underjordiske, usynlige. For mange er netop den farefyldte og skjulte kamp mod den tyske besættelsesmagt definitionen på den danske modstandsbevægelse, og den oplevelse understøttes til fulde, når de besøgende tager turen ned i den stemningsfyldte og dramatiske underetage.

På grund af et højtliggende grunvandsspejl udføres gulve og vægge som vandtætte dobbeltkonstruktioner med indskudsdræn.

Nedre konstruktive gulv udføres som dobbeltarmeret betonplade forankret for vandtryk med jordankre. Som primært tætnende væg rammes en permanent spunsvæg forankret med midlertidige jordankre. På den indvendige side af spunsen påstøbes en armeret forsatsvæg i beton med isodræn.

Ydelser udført på projektet

  • Projektering af konstruktioner
  • Geoteknik
  • Hydrogeologi
  • Jordforureningsundersøgelser
  • Jordhåndtering
  • Byggeledelse
  • Fagtilsyn

 

Særlige fokusområder i ingeniørrådgivningen

  • Etablering af byggegrube med højt grundvandsspejl
  • Vandtrykspåvirkede konstruktioner
  • Hensyn til det kulturhistoriske miljø, herunder fredede voldanlæg m.v.

Projektdetaljer

Kategori:
Bygherre: Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme
Placering: København
Areal: 1.900 m2
Byggeperiode: 2015-2018
Værdi: -
Arkitekt: Lundgaard & Tranberg Arkitekter

Referenceblad

Er du på udkig efter dygtige rådgivende ingeniører?