august 28 2023 0Comment

Classic Car House afleveret

Tænk stort og husk den røde tråd. Sådan lød opdraget fra bygherre. Nu er Classic Car House afleveret og klar til de besøgende. Brænder du for historiske biler, kan vi kun anbefale dig at slå et smut forbi.

Et levende bilunivers og samlingspunkt for klassiske biler med museum, eventlokaler, værkstedsaktiviteter, restaurant/café, bilhandel og bilhotel. Et sted der kan lokke såvel passionerede bilentusiaster og andre nysgerrige sjæle til at dykke ned i en fælles kulturarv. Det er visionen for Classic Car House, som netop er åbnet for offentligheden i Kgs. Lyngby. EKJ har været med på opgaven som bygherrerådgiver for K.W. Bruun. Lundgaard og Tranberg har været arkitekter på projektet, som fremstår lyst og åbent med primære materialer i mursten, stål og glas. Det gamle Landbrugsmuseums er omdannes til bilmuseum og Virumgårds hovedbygning er bevaret og omdannet til restaurant Willys Bistro & Diner.

Byggeriet er opført af EK. Entreprise A/S i en teamentreprise, hvor entreprenør og bygherre i samarbejde med bygherrerådgiver og øvrige rådigere har gennemført projektering og udførelse af projektet i et åbent og integreret samarbejde.

Den røde tråd mellem selvstændige bygninger

I alt er der tale om 17.500 kvm fordelt på 5 separate bygninger, som består af en kombination af nybyggeri og tilbygninger samt det bevaringsværdige Landbrugsmuseum og hovedhuset på Virumgård, der ligger i forbindelse med en historisk lindeallé. Bygningerne bindes delvist sammen via et overdækket gangforløb gennem et smukt parkanlæg. En ny brostensbelagt plads binder bygningerne sammen.

”Det har været fedt at være med til at drive et projekt for en visionær bygherre, hvor det har handlet meget om at tænke stort fra start af og være med til at sikre den røde tråd for det samlede byggeri. Der er tale om fem selvstændige bygninger, som hver især er en stor byggesag,” fortæller bygherrerådgiver Finn Francke Thygesen, EKJ Project Management, der beskriver processen som meget effektiv – trods et udfordrende marked med først coronakrisen, krig i Ukraine, stigende materialepriser samt lange leveringstider.

Vi kom dog i mål og kan kun anbefale bilinteresserede at lægge vejen forbi det færdige projekt i Kgs. Lyngby, som åbnede for besøgende 19. august 2023.

EKJ’s primære rolle i projektet:

  • Bygherrerådgiver i projektfaserne lokalplansforslag, idéoplæg, programmering, udbud samt udførelses- og afleveringsfasen.
  • Miljøvurdering af lokalplan og kommuneplantillæg, udarbejdelse af tillæg til spildevandsplan, gennemførelse af jordundersøgelser og håndtering af forskellige klimasikringsopgaver, herunder bl.a. dimensionering af LAR-anlæg.
  • Ansvar for den overordnede styring af aftaler med rådgivere og entreprenør.
  • Styring af økonomi, tid og kvalitet.
  • Styring af udbudsproces samt indstilling og kontrahering med underentreprenører.
  • Bygherretilsyn i udførelsesfasen.

Tak til Classic Car House for lån af billeder.