Wake Up Aarhus

Ombygning af tidligere kontor- og laboratoriebygning til nyt hotel Wake Up Aarhus, herunder nedrivning af etager, tilføjelse af to etager (5. og 6. sal) samt nye facader og vinduer.

Det eksisterende bygningsværk bestod af to bygninger M. P, Bruuns Gade 25 og den bevaringsværdige M.P. Bruuns Gade 27.

M. P. Bruunsgade 25 er opført i 1920 og bestod oprindeligt af 6 etager, heraf 1 kælderetage. Bygningen blev revet ned til 1. sals højde med samtidig bevaring af den oprindelige facade mod M. P. Bruuns Gade, og der blev etableret seks nye etager over 1. sal.

M. P. Bruuns Gade 27 er bevaringsværdig, opført i 1934 og består af 10 etager hvoraf tre er kælder. Her blev de to øverste etager delvist nedrevet og udvidet med en ny konstruktion.

Projektet omfatter alt 8.500 m², heraf ca. 5.000 m² ombygning og ca. 3.500 m² nye etager. Hotellet har 312 værelser samt morgenmadsrestaurant med køkken.

Byggeriet var kompliceret blandt andet på grund af svære byggepladsforhold som følge af beliggenheden i tæt trafikeret byområde, omfattende nedrivning, mange naboer og et lejemål i underetagen, som var i drift i udførelsesfasen.

Ydelser udført på projektet

  • Projektering af konstruktioner, VVS-, og El-installationer
  • Energiberegninger
Kategorier:
Kunde: Arp-Hansen Hotel Group A/S
Lokation: Aarhus
Areal: 8.500 m2
Færdiggjort: 2015-2017
Værdi: 120 mio. DKK