Søfryd

Søfryd er en del af Ballerup Kommunes ambitiøse planer for Søndergård – en helt ny bydel i Måløv med bæredygtige og fremtidssikrede boliger i meget høj kvalitet. De helt nye huse vil sætte deres præg på området både arkitektonisk og indholdsmæssigt. Ikke mindst som bannerfører for bæredygtigt byggeri.

Søfryd er opført som to punkthuse og en længe i klassisk, modernistisk arkitektur og gode, holdbare materialer i form af skiffer og tegl i lys grå og sort.

Projektet er endvidere opført som passiv-husbebyggelse, der sammen med Ballerup Ejendomsselskabs andet byggeri i samme område (et plejecenter) blev Europas største.

Derudover fokuserede rådgiverne på at opnå en optimeret klimaskærm, og at lejlighederne fik optimalt lysindfald.

Projektet blev vundet på baggrund af et designet energikoncept, der medførte, at bygningerne kunne opføres som passivhuse med bl.a. solenergi, et radialt jordvarmeanlæg og varmegenvinding.

Energiforbruget bliver <15 kWh/m2 pr. år svarende til “lavenergiklasse O”.

Ud over at være et “passivhus” er bygningerne også driftsmæssigt energirigtige og minimalt vedligeholdelseskrævende, idet installationerne er placeret i kælderen inden for klimaskærmen. Derved udnyttes overskudsvarmen fra selve driften af anlæggene til opvarmning af kældre.

Projektet blev tildelt Ballerup Kommunes Miljøpris 2013.

Der blev efterfølgende foretaget rådgivning med henblik på energioptimering.

Ydelser udført på projektet

  • Projektering af:
    • El
    • Konstruktioner
    • VVS
  • Energirådgivning
Kategorier:
Kunde: Ballerup Ejendomsselskab (KAB)
Lokation: København
Areal: 3.800 m2
Færdiggjort: 2011-2014
Værdi: 50 mio. DKK
Arkitekt: JJW Arkitekter