Sjælsø Skydebaner

Etablering af 16.000 m² nyudviklet, horisontalt støjdæmpningssystem på Sjælsø Skydebaner for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

I forbindelse med at Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse løbende forbedrer støjdæmpningen af alle Forsvarets skydebaner, har EKJ har stået for bygherrerådgivning og byggeledelse vedrørende støjdæmpning af skydeanlæg på Sjælsø Skydebaner.

Det har været vanskeligt at støjdæmpe skydebanen tilstrækkeligt efter traditionelle metoder. Derfor er der i forbindelse med projektet udviklet en ny type horisontal støjdæmpning, som anses for at være blandt de bedste i verden, og i Danmark som den bedst kendte støjdæmpning til udendørs skydebaner.

Støjdæmpningssystemet består af et kassettetag, bestående af støjdæmpende isoleringspaneler med en kerne af stenuld, der hænges op i en stålkonstruktion i et rektangulært mønster over hele skydebaneanlægget.

Projektet sikrer at støjbelastningen overholder alle miljøkrav fra myndighederne og er placeret i landskabet, så det ikke kan ses fra de omkringliggende rekreative områder.

Kassettetaget blev udbudt som en bygherreleverance.

På Sjælsø Skydebaner er der udført 16.000 m² kassettetag.

Ydelser udført på projektet

   • Bygherrerådgivning
   • Byggeledelse
   • Fagtilsyn
   • Arbejdsmiljøkoordinering (B)

 

Særlige fokusområder

   • Støjbelastning
   • Miljøkrav
Kategorier:
Kunde: The Danish Ministry of Defence Estate Agency (FES)
Areal: 16.000 m²
Færdiggjort: 2016-2018
Værdi: 36,5 mio. DKK