Fra øl-lager til moderne kontordomicil

EKJ er særdeles stedkendte i Carlsberg Byen, hvor vi både har været med til at indpasse nye bygninger i det historiske område og transformere eksisterende bygninger. Seneste transformation er Rød Lagerbygning, der var nomineret til Årets Arne 2024.

I samarbejde med ACT Architects og Sweco Architects har EKJ transformeret en delvist fredet industriejendom fra 1883 til et moderne kontordomicil.
Rød Lagerbygning blev oprindeligt brugt som værksted og øl-lager, men er efter en nænsom renovering forvandlet til hjemstedet for Boston Consulting Group og deres cirka 350 medarbejdere.
EKJ har som rådgivende ingeniør været med fra start i omdannelsen af den bevaringsværdige bygning, som består af to fredede kælderetager, stueetage, 1. sal og efter ombygningen en ny tagetage og 400 m² tagterrasse.

Tagetagen er ombygget fra et loftsrum til en let overbygning med glasfacader, og der er etableret et atrium med ovenlys gennem alle etager samt to åben atrier gennem de øverste etager. Den øvre kælderetage er ombygget til foyer, parkeringskælder, cykelparkering og teknik, og den nedre kælderetage til funktioner som showroom samt ventilationsrum.

Sparsom information på gamle bygninger

Ifølge leder i konstruktionsafdelingen i EKJ, Lars Bundgaard, er det en kunst med indbyggede udfordringer, når man skal transformere bygninger, der har 140 år på bagen.

”Der findes meget sparsom information på de gamle bygninger, så det var lidt af en udfordring at kortlægge, hvordan bygningen egentligt er strikket sammen. Og det er jo helt essentiel viden for at kunne vurdere bæreevnen, når der skal foretages så omfattende ombygninger – og vi forud for ombygningen har skullet nedrive en del af bygningen for at gøre plads til en ny indfaldsvej i Carlsberg Byen,” siger Lars Bundgaard.

Stedkendte i bryggeribyen 

EKJ har dog efterhånden mange års erfaring med udviklingen af Carlsberg Byen fra gammelt bryggerihovedsæde til ny bydel. EKJ har både været med til at indpasse nye bygninger som fx Europaskolen og Christen Hus i den historiske bydel, bygge nye indfaldsveje, etablere nye vandreservoir som en del af Frederiksberg Forsynings fjernkølecentral og transformere gamle bygninger til nye funktioner.

Herunder den tidligere maltsilo Dipylon Hus, der i dag huser Arkitemas hovedkontor.

”Vi har mange år erfaring med både at bygge nyt og transformere eksisterende bygninger i Carlsberg Byen. Indsigten fra de forskellige projekter har uden tvivl været en styrke, vi kunne trække på i udviklingen af Rød Lagerbygning, hvis kælder eksempelvis har indgået i et sindrigt kældersystem forbundet af tunneller, der har løbet under jorden i Carlsberg Byen.”

Fotos: ACT Architects  

Vidste du, at …

Bygningens øverste etage før var ét stort og mørkt loftsrum, der nu er forvandlet til lyse og moderne kontorlokaler?

EKJ & Carlsberg Byen

EKJ har været rådgivende ingeniør på en lang række af af de projekter, der har omdannet Carlsberg Byen fra bryggerihovedsæde til ny bydel. Derudover har vi været bygherrerådgiver på Carlsbergs nye hovedkontor. 

Vi har mange år erfaring med både at bygge nyt og transformere eksisterende bygninger i Carlsberg Byen. Indsigten fra de mange projekter har uden tvivl været en styrke, vi har kunne trække på i udviklingen af Rød Lagerbygning.

Lars Bundgaard, leder i konstruktionsafdelingen hos EKJ

Bygherre

Samarbejdspartnere

Lokation

Carlsberg Byen, København

Status

Færdiggjort i 2023

Vores primære ydelser:

Miljøscreening forud for nedrivning af dele af bygningen

Projektering af konstruktioner og VVS

Indeklimarådgivning

Energirådgivning

Brandrådgivning i de indledende faser

Fagtilsyn med konstruktioner