Københavns Universitet - Museumshuset og magasinbygningen

Renovering og ombygning af Museumshuset og Magasinbygningen, to bygninger ved Københavns Universitets Fællesadministration i Universitetsfirkanten ved Frue Plads. Projektet er led i KU’s rokadeplan og omfatter kontorfaciliteter for koncern IT og -økonomi.

I forbindelse med et ønske om en fortætning og bedre udnyttelse af Universitetets administrative lokaler og med det mål at samle Københavns Universitets Fællesadministration inden for den gamle bygningsmasse kaldet Universitetsfirkanten ved Frue Plads, er der udarbejdet en rokadeplan, der omfatter en del af Fællesadministrationen. Som en del af rokadeplanen ombyggedes Museumshuset (fredet) og Magasinbygningen (bevaringsværdig).

I Museumshuset samledes Koncern IT og Koncern Økonomi. Koncern IT blev placeret i stuen, 1. og 2.sal og Koncern Økonomi på 2. og 3.sal. Ombygningens hovedgreb er at genoptage den fredede bygnings oprindelige tanke med Museumshallen som det centrale samlingsrum, hvorom al bevægelse gennem huset finder sted. Projektet omfattede ombygning af i alt 1.400 m² kontorer med nyt varmeanlæg. Tagetagen ombyggedes til åbent kontor, der blev etableret toilet og tekøkken, ovenlysvinduer, mekanisk og naturlig ventilation og køling, og ABA-anlæg, CTS-anlæg og lysinstallationer blev opgraderet /energieffektiviseret. I Magasinbygningen blev 1.200 m² kontorer samt køkken- og toiletfaciliteter med videre ombygget og renoveret. Installationer blev opgraderet og energieffektiviseret, herunder nyt varmeanlæg og nyt belysningsanlæg.

EKJ udførte vurdering og beregning af energibesparelsespotentialer inklusive totaløkonomi.

Projektet er udført under rammeaftaler med Københavns Universitet og BYGST i perioden 2002-2013, hvor EKJ har udført ombygnings-, renoverings- og energieffektiviseringsprojekter for et gennemsnitligt honorar på 21,5 mio. kr. årligt i årene 2012, 2013 og 2014, herunder i flere fredede og bevaringsværdige bygninger.

Ydelser udført på projektet

  • Projektering og udbud af konstruktioner, VVS, ventilation og køling, El og CTS
  • Beregning af energibesparelsespotentialer inkl. økonomi
  • Indeklimasimulering og dagslysforhold
  • Fagtilsyn
  • 1-års gennemgang
Kategorier:
Kunde: Københavns Universitet
Lokation: København
Areal: 2.600 m2
Færdiggjort: 2013-2016
Arkitekt: Rørbæk og Møller