Marinbiologisk Institut

Etapevis ombygning på Marinbiologisk Institut af kontorer samt forsknings- og undervisningslaboratorier i bygning 1-3 fra henholdsvis 1955, 1968 og 1956, i alt 2.500 m². Her forskes blandt andet i klimaforandringer, evolutionsbiologi samt akvakultur og bioprodukter. Laboratoriet er tæt knyttet til naboen, Øresundsakvariet, der benytter laboratoriets lokaler i forbindelse med arrangementer for skoler og gymnasier.

Projektet er udarbejdet i tæt samarbejde med bygherre og brugere og med ombygningen har marinbiologerne fået lyse, moderne lokaler med alle de faciliteter, der kræves af marinbiologisk forskning i international topklasse.

Laboratorierne er designet, så de kan GMO-klassificeres, og blandt andet er undervisningslokalerne udstyret med rindende saltvand, så den teoretiske undervisning let kan suppleres med praktiske øvelser, og de studerende har fået optimale studieforhold.

Ud over gængse VVS- og el-installationer har EKJ projekteret særinstallationer i laboratorie- og undervisningsområder, herunder procesventilation, køling, udsugningsanlæg for kemikalieskabe og stinkskabe, ionvand og luftarter. EKJ har også projekteret og ført fagtilsyn med etablering af en ny elevator.

Ombygningen er foregået i etaper over to år med bygningerne i drift i udførelsesfasen.

EKJ har på projektet fået karakteren A i bygherrens evaluering hos Byggeriets Evaluerings Center.

Ydelser udført på projektet

  • Bygherrerådgivning
  • Beregning af energibesparelsespotentialer inkl. økonomi
  • Indeklimasimulering
  • Projektering og udbud af konstruktioner, VVS, ventilation, køling, laboratorieinstallationer, specialinstallationer til akvariefaciliteter, el og BMS
  • Fagtilsyn
  • Aflevering
  • 1-års gennemgang
Kategorier:
Kunde: Bygningsstyrelsen
Lokation: København
Areal: 2.500 m2
Færdiggjort: 2013-2015
Værdi: 24 mio. DKK