Herlev Hospital - Dansk Institut for Medicinsk Simulation

Dansk Institut for Medicinsk Simulation skulle etableres på 25. og 26. etage på Amtssygehuset i Herlev. Instituttet fungerer som et forskningsbaseret uddannelses- og udviklingscenter, der planlægger og afvikler postgraduate uddannelser af læger og udvalgte mellemlange videregående sundhedsuddannelser.

De i alt 2.800 nyindrettede kvardratmeter fordeler sig over seks tårne, og rummer en café med plads til 80 personer, ni undervisningsrum samt en kontorgang med 8 nye kontorer.

EKJ forestod projekteringen af samtlige ingeniørarbejder, herunder installationer i forbindelse med etablering af simulationsrum for hjertestop, anæstesi/medicin og kirurgi samt operatørrum og rum til traumeteam og færdighedstræning.

Det nye byggeris vindblæste beliggenhed var en af de helt store udfordringer. For at lette byggeprocessen og genere hospitalets brugere mindst muligt valgte EKJ i samarbejde med entreprenørfirmaet Jorton at projektere tagkonstruktionen, så den kunne løftes op med helikopter. Seks tidligere tagterrasser skulle overdækkes, og den mest effektive måde at få byggematerialerne transporteret op på toppen af sygehuset var at flyve de 24 nye tagkassetter op.

Ydelser udført på projektet

Projektering af:

   • Konstruktioner
   • VVS
   • EL
   • Specialinstallationer til simuleringsudstyr

Projektdetaljer

Kategori:
Bygherre: Københavns Amt
Placering: København
Byggeperiode: 2006-2008
Værdi: 2,5 mio. kr.
Arkitekt: Jens Clementsen

Referenceblad

Er du på udkig efter dygtige rådgivende ingeniører?