Ecco Butikstorv i Bredebro

Ecco Butikstorv i Bredebro består af 4 bygninger, der ligger, så de danner et torv. Projektet griber samtidig fat i Storegade, og danner en naturlig afslutning på handelsgaden mod vest. Med for-skydninger i facaderne og skiftende højder former bygningerne sig efter Storegades traditionelle karakter med forskudte bygningskroppe og mange forskellige typer huse.

Projektet indeholder 3 butikker, herunder Eccos egen, samt ”Byens Hus”, med cafe og aktivitetslokale til byens borgere og Eccos besøgscenter. I alt 1.618 m² bygninger samt butikstorv.

Idéen med at samle mange forskellige aktiviteter er nøglen til at sikre liv på torvet det meste af tiden. Derved reetableres Storegade som omdrejningspunktet i Bredebro.

Projektets idé er en symbiose mellem gården og provinsbyen, hvor brug af solide holdbare materialer og godt håndværk skaber rammen for en ny udviklingsmodel af provinsbyen i udkantsdanmark.

Projektet kobler sig samtidigt til en større omdannelse af Bredebro baseret på lokale kræfters initiativ til at søge støtte om udvikling af Bredebro, på denne måde integreres projektet fuldt ud med resten af Storegade.

Landskab og byplan er udviklet i samarbejde med MOVE landskabsarkitektur.

Ydelser udført på projektet

  • Projektering af konstruktioner, VVS og El
  • Fagtilsyn
Kategorier:
Kunde: Ecco Holding A/S
Lokation: Bredebro
Areal: 1.618 m2 bygninger samt butikstorv
Færdiggjort: 2013-2015
Arkitekt: Over Byen Arkitekter