Bella Sky Hotel

Bella Sky Hotel er opført i tilknytning til Bella Center med 814 værelser i to 76,5 m høje tårnbygninger på 24 etager samt konferencecenter, restauranter og SPA-område. Tårnene er opført i 15 graders hældning væk fra hinanden med to broforbindelser på henholdsvis 1. og 23. etage, og er et iøjnefaldende vartegn.

De 814 værelser, hvoraf 115 er suiter, befinder sig i tårnbygningernes øverste 22 etager. I det ene tårn er der på øverste etage en skybar og to mødelokaler. I de to nederste etager findes administration, konferencecenter med 32 mødelokaler og 4 auditorier samt restauranter og loungebar. Til restauranterne er der etableret produktionskøkken, brasserie og flere anretterkøkkener. Det 850 m² store SPA-område i stueplan omfatter Aqua-SPA, massage- og motionsrum.

Bygningerne er opført i betonkonstruktioner med facadeelementer i glas-aluminium og med badeværelser udført som præfabrikerede kabiner.

Tårnenes hældninger stillede store krav til installationsprojekteringen, hvor installationsføringerne, krævede mange individuelle tilpasninger til de skæve vinkler. De høje bygninger og lave etagehøjder i værelserne stillede også store tekniske krav til opbygningen af installationer.

Hotellet og konferencecenteret er indrettet med den nyeste teknologi indenfor IT og AV.

Ydelser udført på projektet

  • Programmering og projektering af alle installationer
  • VVS omfatter udover de traditionelle installationer også køling, gas, sprinkling, brandstigrør og VAV-ventilation
  • El-installationer omfatter også brand- og sikringsanlæg, IT- og AV-installationer samt CTS
  • Tredjepartkontrol af Rambølls konstruktionsprojekt
  • Vurdering af mulighed for grundvandskøling
Kategorier:
Kunde: Bella Center A/S
Lokation: København
Areal: 11.000 m2
Færdiggjort: 2008-2011
Værdi: 120 mio. DKK
Arkitekt: 3XN