Aalborg Airport Hotel

Moderne og arkitektonisk smukt hotel ved Aalborg Lufthavn – med strenge krav til lydforhold

Aalborg Lufthavn har fået et hotel på lige fod med andre internationale lufthavne. Hotellet, der ligger ved lufthavnen, kun 6 km fra Aalborg centrum, har fået navnet Aalborg Airport Hotel og åbnede 1. oktober 2014.

Aalborg Airport Hotel er opført som et 5 etagers længdehus med organisk tagform, der ligner Aalborg lufthavns kendte logo. Hotellets facade er skabt af indfarvet beton med træ­struktur, hvilket giver bygningen sit helt eget præg. Hotellet er pælefunderet pga. jordforhold, og den fremtidige infra­struktur (togforbindelse) er indtænkt i projektet. Grundet den umiddelbare nærhed til Aalborg Lufthavn, har der været strenge krav til lydforhold i værelserne.Her skulle EKJ Lindgaard eftervise, via målinger, at de stillede krav blev overholdt.

Entreprenørfirmaet A. Enggaard har sammen med hotelfa­milien Buhlmann, som er tredje generation på Hotel Scheels­minde, og som kommer med masser af erfaring og professio­nalisme, indgået et samarbejde omkring opførelsen og drift af hotellet.

På hotellet er der mulighed for at checke ind og aflevere bagagen i lufthavnen i op til 23 timer før afrejse. Hotellet har åbent 24 timer i døgnet, og fra pejseloungen kan man på infoskærme orientere sig og blive opdateret om Aalborg Lufthavns flyaf­gange. Hotellet har 64 dobbeltværelser, og er opført med lounge- og barområde, som fungerer som morgenmadsre­staurant i dagtimerne. Samtidig er der mulighed for at leje kontorlokaler på dags-, uge- eller månedsbasis. Endelig er hotellet forsynet med en stor, lækker tagterrasse.

Der forberedes yderligere 52 værelser i en etape to.

Ydelser udført på projektet

  • Projektering af konstruktioner, VVS-, og El-installationer
  • Projektopfølgning
  • Fagtilsyn
Kategorier:
Kunde: A. Enggaard A/S
Lokation: Aalborg
Areal: 2.500 m2
Færdiggjort: 2013-2014
Værdi: 10 mio. DKK