25hours Hotel

EKJ var rådgiver, da et historisk bygningskompleks midt i hjertet af København skulle transformeres til et visionært boutiquehotel.

Hvis væggene i 25hours Hotel kunne tale, ville de have meget på hjerte. Det er nemlig et ejendomskompleks med en lang historie, der er blevet forvandlet til et af Københavns mest farverige og spektakulært indrettede hoteller.

De bevaringsværdige bygninger husede tilbage i 1700-tallet Den Kongelige Porcelænsfabrik, og fra 1969-2017 har Københavns Universitet haft sit juridiske og teologiske fakultet på stedet.

I 2018 overtog ejendomsudvikleren Hines bygningerne for at udvikle et nyt, sammenhængende bygningskompleks med hotel, restauranter, butikker og boliger. Og den opgave fik EKJ Rådgivende Ingeniører fornøjelsen af at være rådgiver på.

”Vi har bestræbt os på at bevare så meget af den originale bygningskrop og facade som muligt. Både af respekt for historien, men også fordi det giver rigtig god mening ud fra såvel et bæredygtigt som et økonomisk perspektiv,” siger Anders Wittrock, der har været projektleder på byggeriet hos EKJ.

Central placering krævede nøje planlægning

25hours Hotel ligger godt klemt inde mellem Rundetårn, Trinitatis Kirken og Købmagergade, og netop den centrale placering har stillet store krav til planlægningen af renoveringen.

”Det, at vi har haft begrænsede muligheder for at tilgå byggeriet, da vi skulle have materialer og maskiner ind og ud af bygningen, har krævet meget tæt koordinering og nye arbejdsgange på tværs af de mange forskellige faggrupper, der har arbejdet på hotellet. Det både spændende og udfordrende ved projektet er desuden, at hotellet består af flere uafhængige bygninger, der skulle sammenbygges til én enhed – bl.a. ved at fjerne én bygning og skabe en ny link-bygning. Det gav både stor kompleksitet for vores konstruktions– og installationsingeniører, som skulle etablere distribution i et kompleks med meget forskellig bygningsudformning. Men resultatet er blevet meget vellykket,” fortæller Anders Wittrock.

Nye gårdrum til både gæster og københavnere

Bygningskomplekset strækker sig langs Købmagergade 44-46 og 50 samt Pilestræde 65, og der har bl.a. været stort fokus på at udvikle gårdrummene mellem bygningerne, så såvel gæster som københavnere får en række nye, spændende opholdsrum midt i København. Opholdsrum, der kan bruges året rundt takket være overdækkede glastag.

Udover fascinerende gårdrum rummer hotellet 243 værelser, restaurant, cafe, bar, møde- og konferencefaciliteter samt et velværeområde, der er både udendørs og indendørs. Hotelkæden, 25hours Hotel, har i forvejen hoteller i Tyskland, Italien, Østrig og Schweiz og et hotel på vej i Dubai.

Ombygningen er sket i samarbejde med BBP Arkitekter, 25hours Hotel og indretningsarkitekterne Martin Brudnizki DesignStudios.

Tak for lån af billeder til 25hours Hotel/Stephan Lemke.

”Vi har bestræbt os på at bevare så meget af den originale bygningskrop og facade som muligt. Både af respekt for historien, men også fordi det giver rigtig god mening ud fra såvel et bæredygtigt som et økonomisk perspektiv.”

Anders Wittrock, EKJ’s projektleder på 25hours Hotel

 

Ydelser udført på projektet

   • Arbejdsmiljøkoordinering
   • Energi- og varmetabsberegning
   • Fagtilsyn og projektopfølgning
   • Indeklimavurdering og -simulering
   • Levering af input til DGNB
   • Miljøscreening og -sanering
   • Projektering af konstruktioner, vvs og el
   • Registrering af eksisterende forhold
   • Udbud af ingeniørarbejder