På et af Københavns travleste hjørner har EKJ haft fornøjelsen af at hjælpe ATP Ejendomme med at etablere en ny bolig- og erhvervsejendom, der skal afslutte en eksisterende karré.
Byggeriet kommer til at bestå af to separate bygninger: En diamantformet hjørnebygning med kontorlejemål, der vil strække sig op til ni etager i højden og trappe ned til fire etager for at indpasse sig de forskellige bygninger på hjørnet. Og en boligejendom, der bygger oven på en bevaringsværdig erhvervsejendom og kobler sig på den eksisterende boligkarré.
Imellem de to bygninger bliver der lavet en bilfri passage. Den skaber en smutvej mellem Jagtvej og Aldersrogade, hvor der bliver plads til træer, cykelparkering og grønne opholdsområder.
Et travlt hjørne
Med 80.000 biler der dagligt passerer forbi hjørnet og en metrostation som nabo, er der tale om et travlt trafikknudepunkt. Derfor skal der tages højde for både trafikstøj og tunneller, når der bygges over og under jorden.
Det betyder blandt andet, at 21Øs to etagers parkeringskælder får et lille bevidst knæk for at sikre, at den ikke kommer i karambolage med metroens Cirkellinje, der kører forbi det ene hjørne af grunden.
Boligkompleksets tagterrasser bliver indrammet af støjdæmpende glasskærme, der sikrer, at man kan nyde udsigten udover København, og byggeriets bilfri passage får en støjvæg ud mod Jagtvej, der skal skærme af for trafikken.
Stærk sammenhæng mellem ide og eksekvering
EKJ har fungeret som rådgiver i projektudviklingen af 21Ø helt fra start, og var også med til at sikre, at det tidligere bryghus på grunden blev revet nænsomt ned, og bygningens materialer sorteret og genbrugt på bedste vis.
I næste etape indgår EKJ som en del af det hold, der med totalentreprenør Raundahl & Moesby i spidsen skal bistå ATP Ejendomme i at realisere byggeplanerne med særligt fokus på konstruktioner og installationer.
Og det samarbejde kan noget særligt, fortæller projektleder, Jakob Kall.
”ATP Ejendomme har med 21Ø stået i spidsen for en ny samarbejdsform, der sikrer langt større træfsikkerhed i totalentreprisen. Her har ingeniør, arkitekt, bygherre og totalentreprenør i fællesskab været med til at afstemme væsentlige detaljer i byggeriet, før den endelige kontrakt blev underskrevet. På den måde kommer den endelige kontrakt væsentligt tættere på det byggeri, man gerne vil have og indenfor den aftalte tid og pris. Det er en klassisk udfordring i branchen, ATP Ejendomme tager livtag med her, og jeg tror, at vi kommer til at se meget mere af det i fremtiden,” siger Jakob Kall, der er projektleder hos EKJ.
Byggeriet har et stærkt fokus på bæredygtighed og går efter en DGNB-guld certificering.
Tak for lån af billeder til Dissing+Weitling.