Karriere

Praktik i EKJ

Hos EKJ har du mulighed for at komme i praktikforløb som en del af din videregående uddannelse. Hos os får du en praktikplads fuld af udfordringer. Du kommer til at arbejde sammen med engagerede medarbejdere i en rådgivervirksomhed, der bygger på værdierne Kvalitet gennem Engagement, som har været vores slogan siden virksomheden blev stiftet i 1961. Vi er stolte af at have nogle at landets mest spændende bygge- og anlægsprojekter, som vores kunder og samarbejdspartnere.

Vi tilbyder en alsidig praktikperiode med fagligt såvel som personligt udfordrende arbejdsopgaver, og vi tilrettelægger dit praktikforløb i tæt samarbejde med dig og tager afsæt i dine ønsker og vores behov.

IMG_2838-ny

Naja Mønster Schlüter

Vi har haft fornøjelsen af at have Naja som praktikant i vores afdeling Project Management. Se videoen med hende øverst på siden her.

”Inden mit praktikforløb havde jeg en idé om, at jeg gerne vil være projektleder på længere sigt. Her faldt jeg over EKJ, og jeg har i samarbejde med dem skræddersyet og tilrettelagt mit praktikforløb helt efter mine ønsker, præferencer og kompetencer.

Fordi min uddannelse ikke er indenfor byggeri, havde jeg en bekymring for, om mine kompetencer mon kunne matche byggebranchen. Men mine bekymringer er blevet bragt til skamme, for jeg blev hurtigt tilknyttet nogle spændende projekter, hvor jeg har fået lov til at prøve kræfter med alt fra projektstyring, økonomistyring, deltagelse i byggemøder samt besøg på byggeplads.

Det har været superspændende og lærerigt. Noget særligt ved EKJ er, at de sætter en ære i at uddanne deres praktikanter, og jeg har følt, at der er blevet taget godt hånd om mig fra første dag. Jeg er blevet mødt i øjenhøjde og kan få sparring fra kollegaer, når jeg har brug for det.

Praktikforløbet hos EKJ har gjort, at jeg nu er afklaret med, hvad jeg vil, når jeg er færdiguddannet ingeniør. Projektledelse og byggebranchen har fortsat min store interesse, og jeg ser mig selv fortsætte inden for dette felt.”

Naja Mønster Schlüter læser til proces- og innovationsingeniør på DTU

Praktikforløb i EKJ

Jasper Cotto Hansen

Jasper har i tre måneder været praktikant i EKJ’s Konstruktionsafdeling. Han er nu fastansat hos os som konstruktionsingeniør.

“Som praktikant i EKJ’s konstruktionsafdeling er jeg blevet udfordret på et højt og alsidigt niveau. Jeg har arbejdet med projektering af både større- og mindre konstruktioner, og har i den forbindelse styrket mine færdigheder inden for bl.a. statik og FE-programmer.

I EKJ er mit arbejde blevet mødt i øjenhøjde, og jeg har fået lov til at udføre vanskelige opgaver under kyndig vejledning. Det er rart at mærke, at man er en del af produktionen, og ikke får ”ligegyldige opgaver” som praktikant.

Selvom jeg har siddet som rådgiver, har jeg ikke siddet bag en skærm hver dag. Jeg har været ude (alene og med vejleder) på besigtigelser. Dette har givet mig en bedre forståelse for, hvordan man skal indtænke de udførende folk i de opgaver, man projekterer som rådgiver.”

Jasper Cotto Hansen er uddannet diplomingeniør inden for byggeri og infrastruktur på DTU

Ofte stillede spørgsmål om praktik i EKJ

Vi ansætter praktikanter to gange årligt – med opstart i januar/februar og igen i august/september. Vi slår de konkrete praktikstillinger op i god tid, og her vil du kunne se, hvor mange praktikanter de enkelte fagområder søger. Du kan følge med i vores stillingsopslag.

Du kan se, hvilke afdelinger der søger praktikanter i de enkelte jobopslag. Du er velkommen til at ønske et af vores tre kontorer, men vi kan ikke love at matche dit ønske. De fleste praktikpladser er på hovedkontoret i København.

Vi ansætter løbende praktikanter, der studerer til ingeniør, konstruktør, installatør eller arkitekt. I de enkelte opslag kan du se, hvilke forventninger vi har til de enkelte praktikstillinger.

Vi bestræber os på at give dig et hurtigt svar og på at sende svar løbende i processen. Det kan dog ske, at de enkelte ansættelsesprocesser trækker ud. Hvis du ikke har hørt fra os senest én måned før den dato, du har ønsket som opstart, kan du betragte det som et afslag.

Ja, vi giver naturligvis vores praktikanter løn.

Vi søger praktikanter to gange årligt, og vi har desværre ikke mulighed for at håndtere og gemme uopfordrede praktikansøgninger i de mellemliggende perioder. Følg med for at se, hvornår de kommer op.

Du skal altid sende din ansøgning via det link, som står under det enkelte jobopslag på hjemmesiden.

Du er velkommen til at kontakte forretningscheferne på de forskellige områder, hvis du har specifikke spørgsmål til de enkelte afdelinger, eller HR, du har mere generelle spørgsmål til at være i praktik i EKJ.

Et praktikforløb hos os?

Gennem dit praktikforløb kommer du til at indgå i et stærkt fagligt og socialt fællesskab og som en naturlig del af vores faste teams. Som praktikant vil du få afprøvet dine kompetencer på virkelige projekter og få et indtryk af, hvad det vil sige at arbejde som rådgivende ingeniør.

Vi ansætter praktikanter to gange årligt – i januar/februar og igen i august/september. Vi slår vores praktikstillinger op, når vi har en stilling i et af vores forretningsområder. Vi tager desværre ikke imod uopfordrede ansøgninger i øjeblikket, men du er altid velkommen til at tage en uformel dialog med os og ellers hold øje med vores ledige pladser, som slås op, når det er ved at være tid til at søge.

Du kan også møde os på vores stand ved DSE Messen på DTU den 29.-30 marts 2023, hvor vi håber, at du vil kigge forbi og få en uformel snak med en af vores medarbejdere.

Besøg også vores virksomhedsprofil hos IDA.

Your Page