Mød Mathias – maskinmesteren, der får Danmarks mest komplekse byggerier til at præstere på højeste niveau
Som maskinmester og gruppeleder forener Mathias Andersen teknisk indsigt og praktisk overblik for at levere banebrydende løsninger inden for indeklima og energieffektivitet. Med projekter fra beskyttelse af museumsgenstande til fredede bygninger sikrer han, at tekniske installationer fungerer – og gør en forskel.
Maskinmester Mathias Andersen er en uundværlig nøgleperson, når det handler om at optimere avancerede bygningsinstallationer.
Som commissioning-leder (Cx) har han ansvaret for at sikre, at de tekniske systemer lever op til skrappe krav til funktionalitet og bæredygtighed – en rolle, der bliver stadig vigtigere med stigende energikrav og komplekse teknologier.
Men Mathias’ styrke stopper ikke ved teknikken.
”Mathias er også en dygtig koordinator, der med en kundeorienteret dialog og stor ro skaber konstruktivt samarbejde på tværs af bygherrer, rådgivere, entreprenører og driftsfolk. Med ham i front forløber komplekse projekter struktureret – med komplekse løsninger, der fungerer i praksis. Det gør ham til en værdsat samarbejdspartner, der sikrer, at bygninger ikke kun opfylder nutidens krav, men også er klar til fremtiden,” siger forretningschef i EKJ Jon Gjørlund og tilføjer:
”Fra det øjeblik, Mathias i 2020 trådte ind ad døren til EKJ som maskinmesterpraktikant, viste han de bedste takter til at blive en dygtig rådgiver med flair for teknik, ledelse og kommunikation. Derfor har vi for nyligt udnævnt ham til at være gruppeleder for EKJ’s team af maskinmestre og ingeniører, der rådgiver om bygningsautomation, automatik og commissioning.”
Bidrager med vigtige kompetencer på prestigeprojekter
Mathias har arbejdet på flere af Danmarks mest spændende byggeprojekter. Fra at sikre det perfekte indeklima for 14 millioner museumsgenstande på Statens Naturhistoriske Museum til at levere skræddersyede løsninger for forskere, studerende og dyrefaciliteter på Nyt Sundhedsvidenskabeligt Fakultet i Odense (Nyt SUND).
Nationalbanken byder på spændende udfordringer
I øjeblikket sætter han sine kræfter ind på restaurering og renovering af Nationalbanken – en opgave, der kræver både teknisk snilde og respekt for den fredede arkitektur.
”Renovering af Nationalbanken er en særlig udfordring, fordi vi på grund af fredningen arbejder under snævre rammer, men skal opfylde store krav til både æstetik og teknik. Mit bidrag til projektet er bl.a., at jeg har udviklet en detaljeret Cx-plan baseret på DS3090-standarden (som definerer krav og anbefalinger for at sikre kvalitet og driftssikkerhed i byggeprojekter, red.),” siger Mathias og fortsætter:
”Formålet med commissioning-planen er at sikre, at bygningens tekniske installationer fungerer som tiltænkt og opfylder kravene til funktion, indeklima og energieffektivitet.”
Han har også ansvar for at koordinere systemmanualer, verificeringsrapporter og undervisningsplaner for driftspersonale, der skal sikre en problemfri overgang fra projekt til drift, når Danmarks Nationalbank overtager nøglerne i 2030.
I forløbet har han bl.a. bidraget med at definere særlige milepæle for projektets livscyklus.
”Jeg har været med til at definere 18 milepæle, som spænder over hele projektets livscyklus – fra mekanisk komplettering til energibesparelser. Hver milepæl er koblet til acceptkriterier, som sikrer, at projektet holdes på rette spor. For eksempel dokumenterer milepælen ’Indregulering komplet’, at alle tekniske systemer er justeret korrekt og klar til drift, mens ’Tværfaglig verificering komplet’ sikrer, at samspillet mellem systemerne er testet og valideret,” siger Mathias.
Komfort og funktionalitet som ideal
På spørgsmålet om, hvad hans faglige ideal er, siger han:
Mit mål er at skabe bygninger, hvor komfort og funktionalitet går hånd i hånd – usynligt for øjet, men mærkbart i hverdagen.”
Vil du være en del af EKJ?
Se hvilke stillingsopslag vi har på vores karriereside.