april 15 2021 0Comment

ENGINEER THE FUTURE

Mød vores Engineer the future-ambassadør Maria Gade, der her ses foran Langelinjeskolen i København, hvor hun netop har holdt oplæg om sit arbejde som miljøingeniør hos EKJ for to 8-klasser. Temaet var ”Jordforurenings betydning for drikkevandsressourcen i Danmark”, og det var et emne, der optog klassen, da de havde naturfagligt forløb om grundvand og drikkevand.

Aktuelt var det spændende at tale om, hvorvidt minkgrave kan true grundvandet, og hvad der kan gøres for at forhindre det.

Gæt en forurenet jordprøve

Eleverne skulle også gætte, hvilken af de medbragte jordprøver, der var mest forurenet, og hvordan man egentlig finder ud af det. Alle sanser var i brug, og det viste sig også, at man ikke kan dømme jordprøvens kvalitet ud fra udseendet alene.

”Eleverne var meget nysgerrige på emnet og alle de redskaber fra arbejdet, som jeg havde med. Vi fik talt om og afkræftet myter om, hvad det vil sige at arbejde som ingeniør – herunder også som kvindelig ingeniør,” siger Maria Gade, der også fortalte om miljøarbejdet, der er forbundet med byggeriet af Statens Naturhistoriske Museum

Til sidst fik eleverne en lille Q &A om nogle af de myter om ingeniører, som Maria selv er stødt på gennem sin karriere.

Ingeniører sidder alene i et mørkt lokale og nørder? 
”NEJ, ingeniører arbejder ude i den virkelige verden og løser problematikker overalt omkring os – feltarbejde er fedt!”

Ingeniører er mænd?
“NEJ, ingeniører er også kvinder – I har mødt en i dag.”

Ingeniører er opfindere?
”NEJ, ikke nødvendigvis – ingeniører kan meget forskelligt, og mange ingeniører anvender og udvikler teknikker og metoder.”

Miljøingeniører er hippier, der sidder i rundkreds og redder mælkebøtter?
”NEJ, miljøingeniører er med til at skabe sundere omgivelser for os alle – også de omgivelser vi ikke umiddelbart kan se.”

Læs mere om Engineerthefuture